Agenda


In het voorjaar krijgen de straatnaamborden in woonwijk De Heul, die verwijzen naar Dorestad of Bonifatius, een bijpassend onderschrift.

21 april 2016 om 12.00 uur onthult wethouder Hans Marchal een nieuw straatnaambord aan het begin van de Bonifatiusstraat met informatie over Bonifatius.


28 mei 2016: herdenking aankomst Bonifatius in Dorestad in 716

Kopers van het boek Bonifatius in Dorestad dat 28 mei uitkomt, kunnen vanaf 14.30 uur hun exemplaar laten signeren in de Grote Kerk aan de Markt.

In de Grote Kerk begint om 15.00 uur ook de herdenking met een afwisselend programma van sprekers en muziek. De toegang is vrij.
Burgemeester T.R. Poppens van Wijk bij Duurstede, dr. A.J. Plaisier (algemeen-secretaris van de Protestantse Kerk in Nederland) en mgr. Th.C.M. Hoogenboom (hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht) houden een korte inleiding.

Om 16.00 uur wordt een monument in de buitenmuur van de Grote Kerk onthuld.


5 juni (sterfdag Bonifatius) om 9.30 uur een Bonifatiusviering in de r.-k. kerk, zie ook: Johannes de Doper wwwww

Van 18 juni tot en met 7 december 2016 in Museum Dorestad de expositie Bonifatius in Dorestad, 716-2016, zie ook: Museum Dorestad
De expositie Bonifatius in Dorestad is verlengd tot 8 januari 2017. wwwww

23 juni om 20.00 uur: een avond rond de Bijbelteksten die Bonifatius citeerde. In de Open Hof m.m.v. ds. Piet de Jong en Kees Slijkerman. Zie ook: Hervormde Gemeente

28 juni een dagprogramma van het Nederlands Dagblad met inleiding en rondleiding

1, 2, 8 en 9 juli wandeltochten over het traject Wijk bij Duurstede–Utrecht dat Bonifatius in 716 aflegde, zie ook: wandeltochten wwwww

9 juli Een dag in het klooster als Bonifatius. Vertrek om 9:00 uur vanuit Wijk bij Duurstede naar de benedictijner abdij bij Doetinchem. 19:00 uur weer terug in Wijk bij Duurstede, zie ook: Kloosterdag

10 september een workshop Gregoriaans zingen als Bonifatius., zie ook: Gregoriaans zingen wwwww

29 september om 20.00 uur in de Open Hof, Kerkstraatje 4, te Wijk bij Duurstede spreken de predikanten Rebecca Onderstal en Piet L. de Jong over 'Bonifatius en de rol van de vrouw bij de opbouw van de kerk in de middeleeuwen', waarbij ze een vergelijking maken met de tegenwoordige rol van de vrouwen in de kerk. Meer informatie volgt.

4 oktober een dagprogramma van het Nederlands Dagblad met een inleiding over Bonifatius in het kasteel, een bezoek aan Museum Dorestad, een rondleiding door Wijk bij Duurstede en meer.

15 december om 20.00 uur wordt het Bonifatiusjaar afgesloten met twee lezingen in het Wapen van Werkhoven, Herenstraat 31 in Werkhoven, georganiseerd door de Historische kring Tussen Rijn en Lek.
Kees Slijkerman vertelt over De monnik die in 716 naar Dorestad voer en dominee Piet de Jong over Bonifatius en de kerstening van Europa.
Voor meer informatie, zie de website van Tussen Rijn en Lek.


Hoofdpagina